Stop vjerskim slobodama!

Prema "antidiskriminacijskom zakonu na temelju seksualne orijentacije." Vjerske organizacije više ne mogu  dobiti iznimke, jer se to ne slaže s direktivama EU.

London (kath.net / LifeSiteNews.com) Europska komisija počinje s primjenom novog Ugovora u EU. U pismu britanskoj  vladi, Komisija primjećuje da je s "antidiskriminacijskim zakonima", posebno na polju seksualne orijentacije, više ne može biti iznimaka,  čak ni iz vjerskih razloga savjesti.

Trenutno je dozvoljeno  vjerskim skupinama da uskrate homoseksualcima  posao u određenim područjima. Vlada je to  dopustila  kako bi se "izbjegao sukob s jakim vjerskim uvjerenjima značajnog broja pripadnika vjerskih zajednica". Trenutačno  je dozvoljeno da  katoličke agencije, na primjer, ne daju djecu homoseksualnim parovima na usvajanje. Tu praksu treba dokinuti prema pismu EU - komisije.

EU pismo dolazi istovremeno s novim zakonom o jednakosti u Velikoj Britaniji: Dozvoljeno je vjerskim organizacijama da ne zaposle homoseksualce ako posao uključuje aktivno širenje i propagiranje religije (u svećeništvo npr. op prev.)  EU  pismo se protivi bilo kakvim iznimkama.

Članak 10. Ugovora, na primjer o funkcioniranju EU-a, dio novog Lisabonskog ugovora, navodi: "U formuliranju i provedbi svoje politike i akcija, Unija će biti usmjerena na borbu protiv diskriminacije na temelju spola, rase, etničkog porijekla,  vjere ili uvjerenja, invaliditeta, dobi ili seksualne orijentacije. "

Češki socijalist Vladimir Špidla, povjerenik Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti, sada traži, u pismu, da Britanija ukine svoje zakone koji  čine iznimku, na temelju vjerske savjesti,  kod načela nediskriminacije glede seksualne orijentacije. Naime, on piše Velikoj Britaniji: "Iznimke od načela zabrane diskriminacije na temelju seksualne orijentacije za vjerske poslodavce nisu dopuštene, osim kako je navedeno u direktivi.

Komisija je time odgovorila  na tužbu od  2004. god. "Nacionalnog sekularnog društva" u Velikoj Britaniji, koje je prigovorilo  da odobravanje prava na vjerske slobode religioznih poslodavaca predstavlja ilegalnu diskriminaciju  protiv homoseksualaca.

Homoseksualni se zalažu za to da se Crkve  moraju  dovesti do toga (natjerati  moja primjedba) da, jednoga dana, moraju obavljati ceremonije za ulazak u zajednički život i homoseksualaca. Trenutačno, takva ceremonija  se mora održati pred državnim vlastima  da bi bila zakonita. "Trenutačno, Crkve se ne smije  prisiljavati da sklapaju civilne životne  zajednice, iako bi se ovo moglo promijeniti za deset ili dvadeset godina", rekao je Ben Summerskill, predsjednik "Stonewall", jedne od najvećih lobističkih organizacija.